Gartner - norske grønnsaker

Oste- og gulrotkake

Dersom du elsker både ostekake og gulrotkake – hvorfor ikke kombinere de to og lage en kake helt utenom det vanlige? Den ujevne marmoreringen inni gjør den ekstra pen på kakebordet.

Porsjoner

8 porsjoner

Tidsbruk

90 minutter

Ingredienser

Smøring av kakeform

  • 1 ss smør

Ostekake

  • 450 g naturell kremost, romtemperert
  • 2 egg
  • 1,2 dl sukker
  • 1 ts hvetemel
  • 1 ts vaniljeessens (ev. vaniljesukker)
  • 1,2 dl crème fraîche

Gulrotkake

  • 1,8 dl olivenolje
  • 0,6 dl brunt sukker
  • 1,8 dl hvitt sukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljeessens (ev. vaniljesukker)
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts kanel
  • ½ ts kardemomme
  • ¼ ts muskatnøtt, revet
  • ¼ ts nellik, knust
  • ½ ts flaksalt
  • 225 g gulrot, finrevet (2–3 gulrøtter)

Glasur

  • 85 g naturell kremost, romtemperert
  • 2 ss smør, romtemperert
  • 3,5 dl melis
  • 1 ts vaniljeessens (ev. vaniljesukker)
  • 1 ss crème fraîche

Slik gjør du

Ostekake

Forvarm ovnen til 180 grader og smør en springform (19 cm i diameter). Begynn deretter med ostekaken. Pisk kremost, egg, sukker og mel hardt til røren er helt jevn. Tilsett vaniljeessens og crème fraîche og bland til alt er rørt sammen. Sett til side.

Gulrotkake

Lag gulrotkaken ved å piske sammen olivenolje, brunt og hvitt sukker til du har en glatt og jevn miks. Tilsett egg og vaniljeessens og pisk til røren er luftig og kremet. Rør forsiktig inn hvetemel, bakepulver og krydder til alt er blandet. Vend inn revet gulrot.

 

Hell halve gulrotkakerøren i kakeformen. Legg halvparten av ostekakerøren i store tilfeldige klatter rundt omkring, ikke rør det sammen. Gjør det samme med resten av gulrotkakerøren. Spre resten av ostekakerøren på toppen og jevn forsiktig ut overflaten. Dunk kakeformen et par ganger i kjøkkenbenken for å få ut eventuelle luftbobler. Bak i ovnen i 60–70 minutter. Etter ca. 20 minutter, når kaken begynner å få litt farge, dekker du den med bakepapir for å unngå at den blir brent. Når det nærmer seg slutten av steketiden, stikk inn en strikke- eller spisepinne for å forsikre deg om at den ikke er rå i midten. Avkjøl på rist.

Glasur

Lag glasuren ved å piske kremost og smør til miksen er luftig og lett. Bland inn melisen litt etter litt og pisk til glasuren er helt glatt. Tilsett vaniljeessens og crème fraîche og pisk det raskt sammen. Når kaken er helt avkjølt glaserer du den på toppen. Dekk med plast- eller aluminiumsfolie og sett i kjøleskapet så den er helt kald før servering.