Gartner - norske grønnsaker

Ostefylte potetskivestabler med timian

Poteter skåret i tynne skiver og stablet med en generøs mengde ost og urter er bonustilbehør til søndagssteken. En muffinsform gjør stablingen veldig enkel.

6 porsjoner

1 time

Middels

Ingredienser

  • 8 kokefaste poteter, skrubbet eller skrelt
  • 4 ss fersk timian, finhakket
  • 100 g smør, smeltet
  • 2 dl cheddar, revet
  • 2 dl parmesan, revet
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Smør et muffinsbakebrett og forvarm ovnen til 200 grader. Bruk en mandolin og snitt potetene i løvtynne skiver over en middels stor bolle. Vend sammen potetskiver, timian, smeltet smør, flaksalt og nykvernet pepper, og deretter osten. Stable potetskivene pent i muffinsformene. De synker litt sammen under steking, så bygg stablene så de strekker seg litt over kanten. Fordel ekstra ost fra bollen på toppen. Stek i 30 minutter under folie, så 20 minutter uten folie for å få en gyllen skorpe. Løft dem forsiktig ut av formen og server varme med ekstra salt, pepper og timian på toppen.