Gartner - norske grønnsaker

Ovnsbakte neper med urtesmør

Du trenger ikke poteter når du har neper. Bak dem i balsamicoeddik og smør for det søteste tilbehøret middagen kan få.

4 porsjoner

45 minutter

Enkel

Ingredienser

Ovnsbakte neper med urtesmør

  • 6 neper, skåret i fire båter
  • 10 kvister timian
  • 2 ss smør
  • 2 ss balsamicoeddik
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ts nykvernet pepper
  • ½ dl bladpersille, finhakket

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader (eller bruk grillen). Legg nepene i folie med smøret fordelt i små klatter, timian, balsamicoeddik, flaksalt og pepper. Lukk folien og plasser i ovnen. Bak i 30–40 minutter til nepene er myke og gjennomstekt. Åpne folien etter 10 minutter og øs smøret over nepene med en skje før du lukker folien og baker den resterende tiden. Server med finhakket bladpersille på toppen. 

Tips!

Du kan spise nepene rå, slik du spiser et eple. Når de er i den norske sesongen og helt ferske trenger du ikke skrelle dem en gang!

Relaterte produkter