Gartner - norske grønnsaker

Ovnsbakte nypoteter med rosmarin

La nypotetene få en deilig, småsprø skorpe og smak av hvitløk og urter ved å bake dem i ovnen eller i folie på grillen.

4 porsjoner

40 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 800 g nypoteter, vasket med skall
  • 4 ss olivenolje
  • 9 hvitløksfedd, hele i skallet
  • 4 stilker rosmarin
  • Flaksalt

Slik gjør du

Forvarm grillen eller ovnen til 220 grader. Damp potetene raskt i en kjele så de så vidt er myke. Legg dem enten i folie eller en ildfast form, hell over olivenolje og rist godt. Legg i hvitløksfedd og rosmarin, strø på flaksalt og bak til potetene er gylne og har fått en sprø stekeskorpe, ca. 20–30 minutter. 

Visste du at..

Mye av smaken og næringsstoffene sitter i skallet, så ikke skrell nypotetene – det holder å vaske dem.

Relaterte produkter