Gartner - norske grønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Kutt opp en regnbue av rotgrønnsaker, legg dem i en ildfast form og bak i ovnen for nydelig tilbehør til maten. Server dem som de er eller bland dem i ulike salater som et fargerikt og søtlig innslag.

4 porsjoner

1 time og 15 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 1 gulrot
  • 1 pastinakk
  • ¼ kålrot
  • 3 beter (gjerne miks av rød-, gul- og polkabeter)
  • ¼ sellerirot
  • 1 persillerot
  • 1–2 ss olivenolje
  • 3 stilker estragon (ev. timian eller rosmarin)
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Skrell eller skrubb grønnsakene og kutt dem i passe grove biter. Ulike former på bitene gir en mer interessant presentasjon, men det er ikke nødvendig. Hell over olivenolje og vend det godt sammen. Strø over en god klype flaksalt og nykvernet pepper, og legg i noen hele urtestilker. Bak i ovnen til grønnsakene er myke og så vidt karamelliserte i kantene, ca. 1 time.