Gartner - norske grønnsaker

Pannestekt sommerkål med umami-smør

Dette unike smøret setter prikken over i-en på en pannestekt sommerkål. Her kan du bruke kombu-tang, eller du kan gjøre det enkelt og kjøpe umami-krydder i butikken. Server sommerkålen til hvit fisk eller som en rett i seg selv.

4 porsjoner

40 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 1 ss rapsolje
  • 1 sommerkål, skåret i fire båter
  • 4 ss smør
  • 6 x 6 cm bit tørket kombu-tang (knust til pulver) eller ½ ts Umami-krydder
  • 10 basilikumblader
  • 2 ts eplesidereddik
  • Flaksalt

Slik gjør du

Varm rapsolje i en tykkbunnet stekepanne på medium varme, og legg i sommerkålen med snittsiden ned. La kålen ligge, uten å røre den, til den er mørk under – ca. 10–15 minutter. Du ønsker en meget godt stekt skorpe. Reduser varmen og tilsett smøret. Rist på pannen slik at smøret kommer godt til overalt. Når det begynner å skumme tipper du pannen forsiktig mot deg og øser smøret over kålen i 30 sekunder. Forsett å steke kålen og øs hvert tredje minutt i ca. 12 minutter. Vær nøye med å fordele smøret over hele kålen. Etter 12 minutter, bland kombu-pulveret eller umami-krydderet i smøret og øs over igjen. Sjekk kålen med en spisepinne – når du enkelt kan føre den gjennom er den ferdig. Fjern den fra varmen, stikk basilikumbladene inn mellom kålbladene, hell over eplecidereddik og strø på flaksalt. 

Tips!

Hvis du ikke får tak i kombu-tang eller Umami-krydder, så er kun brunet smør også nydelig til sommerkål.