Gartner - norske grønnsaker

Pizza med potet og rosmarin

Det er mer vanlig å se i Italia enn her hjemme, men poteter på en pizza er helt naturlig. Med ferske, norske nypoteter blir det ekstra godt! Rosmarin og god olivenolje setter en perfekt avslutning på det hele.

Porsjoner

6 porsjoner

Tidsbruk

Ca. 1,5 time

Ingredienser

Deig

  • 7 g tørrgjær
  • 3 dl vann, lunkent
  • 500 g pizzamel (tipo 0)
  • 2 ts flaksalt
  • 2 ss olivenolje

Fyll

  • 12–15 nypoteter, revet i tynne skiver (bruk mandolin)
  • 300 g revet mozzarella
  • 250 g mascarpone
  • 6 stilker rosmarin

Til servering

  • Olivenolje
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

Deig

Forvarm ovnen til maks varme og sett inn en stekeplate eller en pizzasten (om du har). Bland mel, flaksalt og tørrgjær i en bakebolle. Lag en grop i midten og hell i olivenolje og lunkent vann. Elt deigen godt til den er myk og elastisk. Strø mel i bakebollen, legg tilbake deigen og dekk med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La den heve på et lunt sted. Etter 30–60 minutter, når deigen har hevet til dobbel størrelse, del den i seks emner og tilbered én og én pizza.

Fyll

Kjevle deigen ut tynt og legg på et bakepapir. Smør på mascarpone, legg potetskiver jevnt over hele bunnen, strø over mozzarella og legg på en rosmarinkvist. Overfør pizzaen til den varme stekeplaten (eller pizzastenen) og stek i 5–8 minutter til den er gyllen og osten har smeltet. Server straks med ekstra olivenolje, flaksalt og nykvernet pepper på toppen. 

Visste du at…

Poteter inneholder mindre karbohydrater enn ris og pasta.