Gartner - norske grønnsaker

Yoghurtis med plommer og basilikum

La plommenes sødme og intense farge sette farge på isen – velg så mørke plommer du kan finne. Tilberedt med gresk yoghurt, basilikum og honning er isen både sunn og frisk, for ikke å nevne annerledes. Server med plommesaus og dukkah – en persisk, krydret blanding av nøtter og frø.

10 porsjoner

30 minutter

Middels

Ingredienser

Dukkah

  • 2 ss hasselnøtter
  • 1 ss sesamfrø
  • 1 ss korianderfrø
  • ½ ts flaksalt
  • Nykvernet hvitt pepper

Plommeis- og saus

  • 1 kg plommer, fjern steinene, delt i 4 båter
  • 1 l gresk yoghurt
  • 2 ss honning
  • 3 dl basilikumblader pluss ekstra til servering
  • 1 lime, saft og skall

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Legg plommene på et bakepapirkledd brett og ovnsbak i ca. 20 minutter eller til de er helt myke. Avkjøl.

Dukkah

Rist hasselnøtter, sesam- og korianderfrø separat i en tørr stekepanne til de er gylne og lukter aromatisk. Fjern skallet på hasselnøttene. Knus lett sammen i en morter med flaksalt og nykvernet hvitt pepper.

Plommeis- og saus

Kjør plommene til en jevn masse i en foodprosessor med honning, basilikum og lime (saft og revet skall). Ta ut ca. 1 dl av massen til saus. Hell resten i en stor bolle og bland med yoghurt (velg selv om du vil ha marmorering eller en helt jevn miks). Hell miksen over i to litersformer og frys ned, gjerne over natten. Ta ut av frysen ca. 30 minutter før servering og server med saus, et par hakkede basilikumblader og dukkah.

Relaterte produkter