Gartner - norske grønnsaker

Potetmos med bakt hvitløk

Del hvitløken i to, bak den i ovnen og bruk den for å heve potetmosen til neste nivå.

4 porsjoner

40 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 1 hel hvitløk, delt i to på tvers av feddene
  • 10 poteter, melne, skrubbet/skrelt og skåret i terninger
  • 3 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 7 ss melk
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Legg hvitløken med snittsiden ned på en bakepapirkledd plate og bak i 30 minutter eller til hvitløken er helt myk.

Damp potetene til de er myke, rett før hvitløken er klar. Dersom du heller ønsker å koke potetene, unngå å bruke salt i kokevannet – da blir mosen seig. Hell av kokevannet. Klem tre bakte hvitløksfedd i potetene, sammen med smør, olivenolje og melk. Kjør sammen med en stavmikser eller stamp massen dersom du ønsker en grovere mos. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper, eventuelt mer hvitløk dersom du ønsker det. 

Visste du at…

Salt i kokevannet ødelegger potetmosen? Resultatet blir som tapetlim. Bruk melne poteter og tilsett salt etter koking.