Gartner - norske grønnsaker

Potetsalat med friske urter

Oljedressingen og urtene gir potetsalaten en lettere avslutning enn den klassiske majonesbaserte varianten. Dampet i terninger tilberedes potetene på et blunk. Fantastisk til fet fisk, svin eller skalldyr.

6 porsjoner

30 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 1 kg kokefaste poteter, skrubbet/skrelt og skåret i grove terninger
  • 1 dl olivenolje
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 1 ss dijonsennep
  • ½ ts nykvernet pepper
  • 2 ½ ts flaksalt
  • 1 dl fersk persille, finhakket
  • 1 dl fersk estragon eller dill, eller begge, finhakket

Slik gjør du

Damp potetene til de akkurat er gjennomkokt, 10–15 minutter avhengig av størrelsen på terningene. Mens de koker blander du sammen olivenolje, sjalottløk, hvitvinseddik, sennep, pepper og 1 ts salt. Avkjøl potetene i noen minutter i en stor bolle, tilsett dressingen og urtene og vend forsiktig inn. Smak til med det resterende saltet og server potetsalaten lun.