Gartner - norske grønnsaker

Potetsalat med kapers og reddik

En oljebasert potetsalat er lettere og mer delikat enn en laget på rømme og majones. Vårløk, reddik, oliven og kapers gir den et deilig middelhavspreg. Stilkkapers kan erstattes med vanlig kapers.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

Ca. 20 minutter

Ingredienser

  • 700 g nypoteter, vasket med skall
  • 2 dl oliven uten sten
  • 2 dl stilkkapers, kan erstattes med vanlig kapers
  • 15 reddiker, skåret i tynne skiver
  • 3 ss bladpersille, grovhakket
  • 1 vårløk, skåret i tynne skiver
  • 1 sitron Saften av
  • 1 ½ dl olivenolje
  • 1 ss dijonsennep
  • Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

Del potetene i to dersom de er små, i fire om de er litt større. Damp dem til de så vidt er gjennomkokt. Miks de resterende ingrediensene i en stor bolle, ha i potetene og bland godt. Smak til med salt og nykvernet pepper. 

Visste du at…

Grønne poteter er giftige? Oppbevar potetene kaldt og mørkt, og kast dem dersom de får spirer og endrer farge.