Gartner - norske grønnsaker

Råkostsalat med krydderdressing

Sett et mer eksklusivt preg på råkostsalaten ved å skjære gulrøttene i tynne skiver i stedet for å raspe dem. Pistasjnøtter, fennikelfrø og spisskummen gjør salaten perfekt til nytrukket hvit fisk.

4 porsjoner

20 minutter

Middels

Ingredienser

Dressing

  • 1 ts grov sennep
  • 3 ss sitronsaft
  • 0,8 dl olivenolje
  • 1 ts honning
  • 1 ts spisskummenfrø
  • 1 ts fennikelfrø

Råkost

  • 5 gulrøtter, gjerne i ulike farger
  • ½ dl pistasjnøtter, ristet
  • 1 dl bladpersille, grovt kuttet

Slik gjør du

Dressing

Rist spisskummen- og fennikelfrø i en tørr stekepanne til de lukter aromatisk. Bland sennep, sitronsaft, spisskummen- og fennikelfrø, honning og olivenolje i en liten bolle.

Råkost

Bruk en ostehøvel eller grønnsaksskreller og skjær gulrøttene i lange, tynne skiver.

Dander gulrotskivene på et serveringsfat. Pynt med bladpersille og ristede pistasjnøtter, og hell over dressingen.