Gartner - norske grønnsaker

Råkostsalat med valmuefrødressing

Det er den ultimate høstsalaten; råkostsalat stappfull av syrlige epler, sprø kål og søte gulrøtter. Friske urter, sprøstekte gresskarkjerner og en kremet dressing gjør den kompleks nok til å servere med et helt enkelt stykke fisk til hverdags.

6 porsjoner

15 minutter

Enkel

Ingredienser

Råkostsalat

  • 4 dl hodekål, finsnittet
  • 3 dl rødkål, finsnittet
  • 1 dl gulrot, skåret i tynne staver
  • 1 eple, skåret i tynne staver
  • ½ sitron, kun saften

Dressing

  • 2 ss majones
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 sitron, kun saften
  • 1 ss blå valmuefrø
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Til servering

  • ½ dl bladpersille, finhakket
  • ½ dl gresskarkjerner, ristet i tørr panne

Slik gjør du

Råkostsalat

Kutt opp grønnsakene med en skarp kniv, eller med en mandolin for å gjøre det enklere. Klem sitronsaft over eplene for å unngå at de blir brune. Sett til side.

Dressing

Pisk sammen ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten, bland godt og sett kaldt i en time.

Til servering

Rist gresskarkjernene tørre i en panne. Vend inn gresskarkjerner og bladpersille i råkosten rett før servering. 

Relaterte produkter