Gartner - norske grønnsaker

Rødbethummus

Bruk en rødbet for å sette farge på hummusen. Server den som en dip eller bruk den til alt fra burgere, ovnsbakte grønnsaker og salater for et fargerikt innslag.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

10 minutter

Ingredienser

Hummus

  • 1 boks kikerter, skylt og rent av
  • 2 ss tahini
  • Saften av 1 sitron
  • 4 ss olivenolje
  • ¼ rødbet, skrelt
  • ½ fedd hvitløk
  • ¼ ts spisskummenfrø, ristet
  • ½ ts flaksalt

Til servering

  • 1 ss gressløk, finhakket
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

Hummus

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du har en jevn blanding. Tilsett mer rødbet for sterkere farge.

Server med finhakket gressløk og en god olivenolje på toppen.

Visste du at…

Du lett vasker rødfargede fingre rene med sitron og salt?