Gartner - norske grønnsaker

Rødbetsuppe

Russisk borscht er en intenst farget suppe basert på rødbeter. Lag den med eple i miksen for en ordentlig frisk vri, og server den kald på en varm sommerdag.

6 porsjoner

1 time

Middels

Ingredienser

  • 50 g usaltet smør
  • 2 løk, grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 700 g rødbeter, skrelt og skåret i skiver
  • 2 epler, skrelt, kjernen fjernet og skåret i skiver
  • 2 dl eplecider
  • 1,2 l kyllingkraft
  • Flaksalt og nykvernet pepper
  • 1 minipurre, skåret i tynne strimler, kun den hvite delen
  • 3 ss rømme

Slik gjør du

Smelt 50 g smør på lav varme i en stor, tykkbunnet kjele. Legg i hakket løk og hvitløk og stek til den er transparent og myk, ca. 5–8 minutter. Rør underveis. Tilsett rødbetskiver og epleskiver, og stek i ytterligere 5 minutter. Fortsett å røre forsiktig. Hell i eplecider og reduser til sirupkonsistens. Tilsett kyllingkraft, øk varmen og kok opp. Skru ned varmen, sett på lokk og la det putre i 30 minutter. Avkjøl litt før du kjører suppen til en jevn puré med en stavmikser i kjelen. Smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Suppen kan serveres enten rykende varm eller kald, med en klatt rømme og strimlet minipurre i hver skål. 

Tips!

Rødbeter avgir mye farge – så bruk hansker!