Gartner - norske grønnsaker

Rødløksterte med chèvre og timian

Det ser kanskje komplisert ut, men tilberedes enkelt av butterdeigplater fra frysedisken og en rødløksmarmelade, gjerne tilberedt dagen før. Perfekt som fingermat til gjestene.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

Ca. 1 time

Ingredienser

  • 1 pakke butterdeigplater, tint
  • 30 g smør
  • 5 rødløk, skåret i skiver
  • 1 ts sukker
  • 10 kvister timian
  • 200 g chèvre
  • Salt

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på middels varme og stek løken myk under lokk i ca. 10 minutter. Rør om underveis. Fjern lokket, tilsett sukker og stek i ytterligere 15 minutter til løken er gyllen og all væske er fordampet. Smak til med salt. Sett til side, eller i kjøleskapet dersom du tilbereder den dagen før.

Spre butterdeigskivene på en stekeplate, smør et par spiseskjeer rødløk på hver skive sammen med grove biter av chèvre og et par timiankvister. Stek i ovnen i ca. 15–20 minutter til butterdeigen har puffet opp og osten har blitt gyllen.