Gartner - norske grønnsaker

Røstipoteter med parmesan

De sveitsiske potetkakene er kjent for å være vanskelig å få perfekt, men har du tilgang til en mikrobølgeovn er problemet løst og du ender opp med røsti som er sprø utenpå og myke inni. Server dem med en frisk salat og en enkel yoghurtsaus til.

4 porsjoner

40 minutter

Enkel

Ingredienser

Røsti

  • 400 g kokefaste poteter, skrubbet eller skrelt
  • 3 ss olivenolje
  • 100 g parmesan, finrevet
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Yoghurtsaus

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Røsti

Dersom du har en mikrobølgeovn tilgjengelig – riv potetene grovt, pakk dem inn i et kjøkkenklede og klem så mye væske du klarer ut av dem. Legg potetene over i en skål, sett i mikrobølgeovnen og kok i 2 minutter.

Har du ikke mikrobølgeovn koker du potetene til de så vidt er myke, men ikke gjennomkokt (ikke riv dem først). Avkjøl i minst to timer og riv dem deretter grovt.

Bland potetene, uansett kokemåte, med parmesanen og smak til med flaksalt og nykvernet pepper. Varm 1 ½ ss olivenolje på middels varme i en stekepanne, legg i tre generøse never med potetblanding og klem forsiktig ned. Stek til de er gylne under, 7–10 minutter. Fjern fra stekepannen, hell i resten av oljen og stek på den andre siden. Repeter til du har brukt opp all blandingen.

Yoghurtsaus

Rør sammen ingrediensene til yoghurtsausen mens røstien steker.

Server varme sammen med en enkel salat og yoghurtsaus på toppen.