Gartner - norske grønnsaker

Salat med aspargesbønner og nektariner

Velg fargerike ingredienser til sommersalaten! Og lek deg gjerne med å blande sprø grønnsaker med søt frukt. Syrligheten i retten gjør den til en perfekt motstander til grillmat som pølser, fet fisk og svin.

4 porsjoner

30 minutter

Middels

Ingredienser

  • 9 dl rødkål, finsnittet
  • 1 ts flaksalt
  • 5 dl brekk- eller aspargesbønner
  • 2 vårløk
  • 2 jalapeño-chili
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 3 ss olivenolje
  • 3 nektariner
  • 1 håndfull basilikumblader
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Finsnitt rødkålen, legg i et dørslag med ½ ts salt og bland godt sammen. La det renne av seg i 20 minutter. Kok opp en kjele med vann, kutt av endene på bønnene og legg dem i. Kok bønnene i 1 minutt, skyll i iskaldt vann og la dem renne av seg.

Finhakk hvitløk, 1 ss vårløk og 1 ts jalapeño. Bland det med ½ ts salt og 3 ss balsamicoeddik i en liten bolle. Pisk så inn olivenoljen litt etter litt, til du har en kremet konsistens på dressingen.

Kutt resten av vårløken og jalapeñoen i fine skiver. Legg rødkålen i en salatbolle sammen med bønnene og den skivede vårløken og jalapeñoen. Vend inn 2/3 av dressingen og la hvile et par minutter.

Skjær nektarinene i to, fjern stenene og skjær i tynne båter. Legg i salaten sammen med basilikum og vend inn resten av dressingen. Hell over 1 ss balsamicoeddik og avslutt med nykvernet pepper. Server straks.

Tips!

Snitt gjerne noen av bønnene i to på langs for en pen presentasjon.