Gartner - norske grønnsaker

Salat med grillede plommer, chèvre og karamelliserte nøtter

Stek plommene i en grillpanne og server dem i en salat med skiver av kremet chèvre. Gi den et søtt og sprøtt innslag med nøtter og frø stekt i lønnesirup. Perfekt som enkel lunsjrett eller sammen med grillet kjøtt til middag.

4 porsjoner

20 minutter

Middels

Ingredienser

Nøttemiks

  • 2 ½ dl mandelflak
  • 1 dl hasselnøtter, grovt hakket
  • 1 dl gresskarfrø (kan erstattes med solsikkefrø)
  • 3 ss lønnesirup
  • 1 ts flaksalt

Dressing

  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss lønnesirup
  • ¼ ts nykvernet pepper
  • ½ ts flaksalt

Salat

  • 12 små plommer, uten stein, skåret i to
  • 1 ss olivenolje
  • 2 poser babyleaf-salat
  • 200 g chèvre, skåret i skiver

Slik gjør du

Nøttemiks

Lag nøttemiksen ved å steke nøtter og frø gylne i en tørr stekepanne på middels varme, ca. 2–3 minutter. Pass på at de ikke brenner seg. Tilsett lønnesirup og flaksalt og rør det godt sammen. Fjern fra varmen og spre blandingen over et bakepapir. Avkjøl, og knekk opp i grove biter når alt er helt kaldt.

Dressing

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten skål.

Salat

Stek plommene med snittsiden ned i en grillpanne med olivenolje på middels varme til de er gjennomstekt og har fått gylne grillstriper, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen og sett til side. Miks salatbladene med dressing rett før servering og dander på tallerkener toppet med chèvre, grillede plommer og nøttemiks. 

Tips!

Du kan erstatte chèvre med mozzarella eller annen kremet, søtlig ost.