Gartner - norske grønnsaker

Salat med jordbærvinaigrette og blåmuggost

Sett et sommerlig preg på måltidet med jordbær både i dressingen og selve salaten. Perfekt til salt spekemat.

4 porsjoner

20 minutter

Middels

Ingredienser

Vinaigrette

  • 3 jordbær
  • 1 ½ ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper

Salat

  • 1 dl pekannøtter
  • 500 g jordbær, skåret i skiver
  • 200 g blandede salatblader (f.eks. babyspinat og red rhubarb)
  • 1 radicchio rosso, skåret i grove biter
  • 100 g blåmuggost, revet i grove biter

Slik gjør du

Vinaigrette

Kjør ingrediensene til vinaigretten i en blender. Smak til med salt og nykvernet pepper og sett til side.

Salat

Rist pekannøttene i en tørr stekepanne til de så vidt har fått farge. Bland salaten i en stor bolle, hell over vinaigretten og server med pekannøtter på toppen.

Tips!

Du kan erstatte radicchio rosso med spinat.