Gartner - norske grønnsaker

Smørdampede neper og reddiker

Dette er en klassisk måte å gi grønnsakene en mild og søt smak. Damp nepene og reddikene myke i vann og smør, og server med salt og friske urter på toppen.

4 porsjoner

20 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 6 neper
  • 1 bunt reddiker
  • Vann
  • 3 ss smør
  • Flaksalt
  • Gressløk til servering

Slik gjør du

Skrubb grønnsakene. Kutt av stilken (la gjerne 1 cm sitte igjen) og del dem i to. Legg nepene i en tykkbunnet, bred stekepanne sammen med smør og vann. Du ønsker at vannet skal dekke ca. 1 cm av nepene. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter til nepene er myke. Reddikene kan du legge i etter noen minutter – de krever kortere koketid. Fyll på med mer vann dersom alt fordamper – det er viktig at grønnsakene ikke stekes. Strø over litt flaksalt og finhakket gressløk før servering.