Gartner - norske grønnsaker

Smørdampet sommerkål med smør og timian

Dampet sommerkål med en god klatt meierismør, salt og et par timiankvister er noe av det enkleste og beste du kan servere av tilbehør til spekematen.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

10 minutter

Ingredienser

  • 1 sommerkål
  • 2 dl vann
  • 100 g smør, i terninger
  • 10 kvister timian, pluss ekstra til servering
  • ½ ts flaksalt
  • ½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Fjern de stygge bladene på kålen og del den i fire like båter. Kok opp vann i en kjele, legg i kålen med smør, timian og rikelig med flaksalt og nykvernet pepper på toppen. Sett på lokk og la det dampe i 3–4 minutter. Løft ut av vannet og server med én gang med finhakket timian på toppen. Smak til med ekstra salt og pepper.