Gartner - norske grønnsaker

Squash-carpaccio med ristede valnøtter og fetaost

Salaten er dekorativ på bordet og tar kun et par minutter å tilberede dersom du har en mandolin for hånden. Server til grillet sjømat eller et godt kjøttstykke.

4 porsjoner

15 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 1 ½ squash, skåret i løvtynne skiver (bruk mandolin hvis du har)
  • 2 dl valnøtter, ristet
  • 200 g fetaost
  • 2 dl mynteblader, finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme. Dander squashskivene pent i en sirkel på et fat. Legg over valnøtter, fetaost og mynte, og avslutt med ferskpresset sitronsaft, olivenolje, salt og nykvernet pepper. Er fatet lite kan du bygge i flere lag. 

Tips!

Spis også squashplantens vakre blomster dersom du kan få tak i dem – ovnsbakt med ost og urter.