Gartner - norske grønnsaker

Squashspagetti med pesto og sukkererter

Grønnsaksvarianten av pasta og pesto er spagetti laget av tynne squashremser, servert kald med en hjemmelaget pesto stappfull av duftende basilikum og parmesan.

Porsjoner

4 porsjoner

Tidsbruk

30 minutter

Ingredienser

Pesto

  • 1 potte basilikum, kun bladene
  • 40 g parmesan, finrevet
  • 1 hvitløksfedd, grovt hakket
  • 2 ss pinjekjerner, ristet
  • 2 ss sitronsaft
  • ½–1 dl olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper

Squashspaghetti

  • 2 squash, skåret i tynne remser (bruk mandolin hvis du har)
  • 15 sukkererter, skåret på skrå i tynne skiver

Til servering

  • 1 sitron, i båter
  • ½ dl pinjekjerner, ristet
  • Parmesan, revet

Slik gjør du

Pesto

Kjør basilikum, parmesan, hvitløk, pinjekjerner og sitronsaft i en foodprosessor. Hell olivenoljen i gradvis til du har fått en jevn og tykk konsistens på pestoen. Smak til med salt og nykvernet pepper, og eventuelt mer sitron.

Squashspagetti

Riv squashen på en mandolin (hvis du har) til tynn spagetti og skjær sukkerertene i tynne skiver på skrå. Bland pestoen med grønnsakene og server toppet med ristede pinjekjerner og revet parmesan, med sitronbåter på siden.