Gartner - norske grønnsaker

Syltet knutekål

Knutekålens delikate konsistens gjør den perfekt til sylting. Tilbered dagen før og server på godt brød sammen med skinker og patéer.

1 glass

24 timer

Enkel

Ingredienser

  • 2 knutekål, skrelt og skåret i tynne skiver
  • 3 ½ dl vann
  • 1 ½ dl hvitvinseddik
  • ½ ss sennepsfrø, gule
  • ½ ss spisskummenfrø
  • ½ ss fennikelfrø
  • 1 ts rosépepper, hel
  • 1 ts sort pepper, hel
  • 6 kvister timian
  • 1 laurbærblad
  • 3 ss sukker
  • 1 ss salt

Slik gjør du

Legg knutekålskivene i et stort sylteglass. Bland resten av ingrediensene i en kjele og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 3–4 minutter. La det hvile i 30 minutter. Hell væsken over knutekålen, sett på lokket og avkjøl helt før du setter det i kjøleskapet. Spiseklar etter et døgn. 

Relaterte produkter