Gartner - norske grønnsaker

Tagliatelle med ricotta og minipurre

Lag din egen pasta eller kjøp ferdiglaget, men server den med en kremet miks av ricotta og minipurre, nøtter og fersk oregano.

4 porsjoner

50 minutter

Middels

Ingredienser

Saus

  • 1 ss olivenolje
  • 350 g minipurre, skåret i skiver
  • 250 g ricotta (1 beger)
  • Salt og nykvernet pepper

Pasta

  • 4 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ss olivenolje

Til servering

  • 1 dl parmesan, finrevet
  • 2 dl valnøtter, ristet
  • Saften av 1 sitron
  • 1 dl fersk oregano, grovhakket

Slik gjør du

Saus

Stek minipurren myk og transparent på lav til middels varme i olivenolje. Tilsett ricotta og smak til med salt og nykvernet pepper. Sett til side.

Pasta

Bland egg, hvetemel, flaksalt og olivenolje i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør til du har en jevn og myk deig, ca. 10 minutter. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i 30 minutter. Rull ut pastaen til tagliatelle-strimler, ca. 0,5 cm brede. Kok pastaen til al dente i godt saltet vann, ca. 1–3 minutter. Spar et par spiseskjeer av kokevannet, la pastaen renne av seg, og legg pastaen i sausen. Vend den godt inn sammen med parmesan og to spiseskjeer av kokevannet. Server toppet med ristede valnøtter, grovhakket oregano og ferskpresset sitronsaft.