Gartner - norske grønnsaker

Tomatsalat med løk

Løk er tomatens beste venn! Fersk løk får du bare i en kort periode i den norske sesongen, og passer godt til sommerens mat. Prøv den i en frisk tomatsalat som tilbehør til kjøtt, fisk og kylling.

4 porsjoner

20 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 700 g tomater (gjerne en miks av store og små)
  • 700 g cantaloupemelon
  • 1 fersk rød løk
  • ½ dl hvitvinseddik
  • 1 rød chili
  • 1 stor håndfull basilikumblader
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • ½ dl olivenolje

Slik gjør du

Del små tomater i to og de store i fire. Skjær melonen i tynne båter, fjern skallet og skjær i grove biter på ca. 3x3 cm. Kutt løken i tynne skiver. Legg alt i en stor bolle, hell over hvitvinseddik, og tilsett noen klyper flaksalt og nykvernet pepper. Bland godt. Skjær chilien i skiver og bland i sammen med basilikumen. Smak til med salt og pepper og bland til slutt i olivenolje.

Tips!

Har du tilgang til syltet chili – hakk opp et par og tilsett sammen med litt av laken i stedet for den ferske chilien.