Gartner - norske grønnsaker

Tomatsalsa med tortillachips

En klassisk pico de gallo-salsa passer like godt til fredagstacoen som til hjemmelagde tortillachips. Fyldige, norske plommetomater gir det beste resultatet.

4 porsjoner

30 minutter

Enkel

Ingredienser

Salsa

  • 350 g plommetomater, kuttet i små terninger
  • 1 ts salt
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • 1,5 dl koriander, finhakket
  • 1–2 fersk jalapeño, finhakket uten frø
  • Saften av 1 lime

Chips

  • 10 maislefser, skåret i biter på 4 x 6 cm
  • 4 ss rapsolje
  • ½ ts chiliflak
  • Salt

Slik gjør du

Salsa

Bland tomater, løk og salt i en sil og la det renne av seg i 15 minutter. Bland tomatmiksen med koriander, fersk jalapeño og lime. Smak eventuelt til med mer jalapeño, lime og salt.

Chips

Forvarm ovnsgrillen til 240 grader. Legg de oppskårne lefsene i en bolle og bland godt med rapsolje, chiliflak og salt. Plasser lefsene på en bakepapirkledd ovnsplate og grill i ca. 6 minutter til de er gylne og sprø. Snu dem halvveis. Server nystekte chips sammen med salsaen.

Tips!

 Du kan bytte ut jalapeño med chili.