Gartner - norske grønnsaker

Wokede brekk- og voksbønner med yoghurtdip

Mariner bønner i en Midtøsten-inspirert, søtlig kryddermiks og dypp dem i en sterk chiliyoghurt til slutt. Perfekt tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

4 porsjoner

20 minutter

Enkel

Ingredienser

  • 700 g ulike bønner (f.eks. asparges-, brekk- og voksbønner)
  • 1 dl skivede mandler
  • Olje til steking (f.eks. rapsolje)

Marinade

  • 3 ss sukker
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • ½ ts malt koriander
  • 3 ½ ss olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Yoghurtdip

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 ss sriracha (chilisaus)
  • 1 ts sitronsaft
  • ½ ts sitronskall, finrevet
  • 1 klype flaksalt

Slik gjør du

Vask bønnene og kutt av endene. Rist mandelskivene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og avkjøl. 

Marinade

Bland sammen ingrediensene til marinaden, smak til med salt og pepper. Vend inn bønnene og sett til side.

Yoghurtdip

Bland sammen ingrediensene til dippen og sett til side.

Wok

Varm opp en wok på sterk varme (bruk ev. en stekepanne) med litt olje og stek bønnene raskt. Rør konstant. De skal være gjennomstekt, men fremdeles sprø. Server bønnene varme, toppet med ristede mandelskiver og en skål yoghurtdip ved siden av.