Gartner - norske grønnsaker

Diverse grønnsaker

Grønnsaker kommer i mange spennende farger og fasonger. De er fulle av næring og fungerer like godt rå som varmebehandlet. Grønnsaker egner seg både som snacks, som en selvstendig rett eller som en del av et større måltid. Prøv deg frem og finn nye favoritter blant disse smakfulle under- og overjordiske næringsbombene.

Squash

Squash er en utmerket «smakssamler». Det vil si at den trekker til seg smaker fra det den blandes med. Den kan brukes til nesten alt og i alle former. Rå, bakt, strimlet, revet, i skiver, i terninger og i alle slags kombinasjoner. Men det er ikke bare i Norge at squash er populær. Den brukes i matlaging i store deler av verden. Og den er for eksempel en viktig ingrediens i den klassiske franske retten, ratatouille og i mange av de klassiske indiske rettene.

Stangselleri

Stangselleri har en kraftig aromatisk smak og en sprø og fast konsistens. Ønsker du en sprø salat, passer stangselleri ypperlig – og den gjør underverker sammen med ost. Stangselleri kan brukes til så mangt, enten det er i en hjemmelaget tomatsaus eller waldorfsalat.

Søt paprika

Søt paprika har en aromatisk, søt og mild smak. Den går også under navnet spisspaprika. Dette er en grønnsak som lett kan bli en favoritt i de fleste matretter, enten du spiser den rå eller varmebehandler den.

Vinteragurk

Agurk har en mild og leskende smak og et hvitt, saftig og mykt fruktkjøtt. Den inneholder 96 % vann og er så og si fri for kalorier. Agurken kan brukes til så mye, og er derfor en av Norges mest spiste grønnsaker.