Gartner - norske grønnsaker

Epler

Epler kommer i flere fasonger, farger og smaker. De er en flott kilde til kostfiber om du ikke skreller bort skallet. Kos deg med dem som de er, del dem opp i småbiter og nyt dem som snacks eller bruk dem i matlaging. Epler gjør seg også godt i kaker og salater, som drikke eller syltetøy.

Aroma

Aroma har blitt en av de aller viktigste eplesortene i Norge. Dette er en krysning av to eplesorter, Fillipa og Ingrid Marie. Smaken er søt og frisk, og har som navnet tilsier en herlig aroma. Eplet kjennetegnes ved et fast og sprøtt fruktkjøtt. Aroma kan spises som det er, men passer også svært godt i matlaging.

Discovery

Dicovery er en ny, men godt utbredt eplesort i Norge. Eplet kjennetegnes ved sin middels store og runde form, og en skinnende rød farge. Smaken er syrlig og aromatisk.

Rød Aroma

Rød Aroma har blitt en viktig eplesort her i landet, mye på grunn av at det passer godt til matlaging. Eplet smaker søtt og friskt og kjennetegnes ved sitt faste og sprø fruktkjøtt.

Rød Gravenstein

Rød Gravenstein er et eple med lange tradisjoner i Norge og har blitt dyrket her i over 200 år. Det er et svært saftig eple med en smak som er syrlig og en konsistens som er fast.

Rød Prins

Rød prins har en syrlig aroma og et fast og sprøtt fruktkjøtt. Det er et perfekt spiseeple og gir en frisk og god eplejuice. Og rød prins er også helt konge som matlagingseple.

Summerred

Summerred har en frisk og syrlig smak, og et middels fast og gult fruktkjøtt. Dette er et svært så allsidig eple og kan brukes til mye. Eplet smaker fantastisk naturell, gir en frisk og smakfull juice – og er en stor favoritt som matlagingseple.

Åkerø

Åkerø er opprinnelig en svensk eplesort som i Norge først og fremst dyrkes på Østlandet. Ikke nok med at Åkerø ser lekkert ut, det er også smakfullt, saftig og sprøtt. Fruktskallet er lysegult til rosa, og fruktkjøttet er fast og lysegult.