Gartner - norske grønnsaker

Spisskål

Spisskål er en frisk og sprø grønnsak med mild smak og karakteristisk form. Det finnes både grønn og rød spisskål, og nå får du begge variantene året rundt. Spisskål kan wokes, stekes, smørdampes eller strimles i salater, og passer til kjøtt, fisk og kylling.

Grønn spisskål

Grønn spisskål har en frisk grønnfarge og karakteristisk form, med løst knyttede, saftige blader. Denne kålen passer til alle slags kjøtt-, fisk- og fugleretter. Bruk grønn spisskål stekt, kokt eller dampet med litt smør, salt og pepper. Den milde og gode smaken gjør også at den med fordel kan nytes rå.

Rød spisskål

Rød spisskål er en variant av vanlig grønn spisskål. Her til lands dyrkes den foreløpig bare på Vang Gård på Toten, hvor den høstes fra begynnelsen av juli. Bruk rød spisskål som vanlig spisskål eller på samme måte som du bruker rødkål. Rød spisskål kan wokes, stekes, strimles i salater, eller dampes.