Gartner - norske grønnsaker

Gul løk

Her i Norge er det gul løk som er den mest vanlige løken. Og den helt korrekte benevnelsen på denne populære løken, er kepaløk. Den kommer opprinnelig fra Asia der den har vært dyrket i over 3000 år.

Gul løk i bunt

Fersk gul løk både smaker annerledes og har en annerledes konsistens enn tørket løk. Skjellet har en større krisphet, den er saftigere og den har en mild og frisk smak.

Gul løk i strømpe

Gul løk er en av de mest brukte grønnsakene, for ikke å si en av de mest allsidige. Løken har en sterk og syrlig smak, og noen synes den kan være litt for skarp. Steker du den, forandrer den karakter og får en søt og fyldig aroma. Gul løk er svært anvendelig og passer i de fleste retter. Den er helt uunnværlig i både det indiske, franske og italienske kjøkkenet. Kepaløken, som den også heter, kan på lik linje med annen løk brukes både rå og varmebehandlet.

Gul løk i pose

Gul løk er en av de mest brukte grønnsakene, for ikke å si en av de mest allsidige. Løken har en sterk og syrlig smak, og noen synes den kan være litt for skarp. Steker du den, forandrer den karakter og får en søt og fyldig aroma. Gul løk er svært anvendelig og passer i de fleste retter. Den er helt uunnværlig i både det indiske, franske og italienske kjøkkenet. Kepaløken, som den også heter, kan på lik linje med annen løk brukes både rå og varmebehandlet.