Gartner - norske grønnsaker

Rød løk

Rød løk er en sikker vinner rundt om på norske kjøkkener. Den har en mildere smak enn gul løk (kepaløk) og den korrekte benevnelsen er rød kepaløk.

Rød løk strømpe

Rød løk er en svært allsidig løk som kan brukes i de fleste matretter, enten varmebehandlet eller som den er. Løken heter også rød kepaløk og er søsteren til gul løk. Den kjennetegnes ved sin kraftige, lillarøde farge. Smaken ligner på gul løk, men er oftest litt mildere og søtere. Rød løk kan erstatte gul løk i nesten alle sammenhenger, og den brukes gjerne rå i salat, på hamburgeren eller kuttet opp som topping på pølsa.

Rød løk bunt

Fersk rød løk både smaker annerledes og har en annerledes konsistens enn tørket løk. Skjellet har en større krisphet, den er saftigere og den har en mild og frisk smak.