Gartner - norske grønnsaker

Forrige Neste

Sjalottløk

Sjalottløken er helten bak mange gode sauser – og er kjent som en favoritt blant kokker. Den har en sterk løksmak og har noe mindre syre og bitterhet enn vanlig gul løk. Sjalottløk ligner gul løk, men skiller seg fra den ved å ha fedd som er dekt av et tynt, rødbrunt eller gult skall. Bruk den som base i rød- og hvitvinssauser. Den egner seg ikke så godt til å spises rå, da løkaromaene kommer best frem når sjalottløken varmebehandles. Idet du varmer den, åpner det seg mange kulinariske muligheter!

Gartnertips

Skrell sjalottløken enkelt. Kok opp vann, ha i hel sjalottløk og la dem koke i maks. ett minutt. Legg dem over i isvann. Kutt litt av enden og klem løken ut av det ytterste skallet. Raskt, enkelt og helt tårefritt!

Her dyrkes de

norgeskart-fylker