Gartner - norske grønnsaker

Vårløk

Vårløk er små løk som blir høstet før de er fullt utvokst. Den har en mild smak, mange bruksområder og finnes i to ulike varianter. Den klassiske grønne og den røde.

Vårløk

Vårløk er små løk som er mykere og mildere i konsistensen enn andre løk. Det kommer av at de blir høstet før de er fullt utvokst. Vårløken har lange, grønne stilker og en hvit løkknoll. Den aromatiske smaken kan minne om en kombinasjon av purre og gressløk. Løken har svært allsidige bruksområder. Den kan nytes kald eller varm og kan brukes i de fleste matretter.

Rød vårløk

Vårløk er små løk som blir høstet før de er fullt utvokst. Rød vårløk har en mild smak og mange bruksområder. Den er like god varm som kald, og både selve løken og bladene kan spises. Smaken er ikke helt ulik purreløk eller gressløk. Rød vårløk kan spises naturell, kokes, smørdampes, stekes eller brukes i wok eller i salat, som grønnsak og i supper.