Gartner - norske grønnsaker

Forrige Neste

Asterix

Asterixpotetene er kokefaste og kan brukes til det aller meste. Men hvis du skal lage potetstappe bør du velge deg enn annen potetsort. Denne er lett å koke, lett å skrelle og lett å like med sitt innbydende lysegule kjøtt.

Gartnertips

Asterix kan kokes med eller uten skall, og er fine til ovnssteking og gratinering.

  • Vask Asterixpotetene, la skallet sitte på eller skrell dem.
  • Legg dem i kokende lettsaltet vann, vannet skal så vidt dekke potetene.
  • Skal du skrelle potetene før servering, trenger du ikke salt i kokevannet.
  • Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.
  •  La dem koke i ca. 25 minutter.
  • Koketiden varierer noe med størrelsen på potetene.
  • La potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem.