Gartner - norske grønnsaker

Forrige Neste

Kerrs pink

Kerrs Pink er en av de eldste potetsortene i Norge. Poteten er melen i konsistensen og har en tydelig potetaroma. Den kalles gjerne for «sausepoteten», siden mange foretrekker den til kjøttkaker og andre typiske sausretter.

Gartnertips

Den kan kokes med skallet på, og er spesielt velegnet til ovnsbaking, potetstappe og til retter med saus.

  • Vask Kerrs Pink-potetene, la skallet sitte på.
  • Legg dem i kokende lettsaltet vann, vannet skal så vidt dekke potetene.
  • Skal du skrelle potetene før servering, trenger du ikke salt i kokevannet.
  • Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.
  • La dem koke i ca. 25 minutter. Koketiden varierer noe med størrelsen på potetene.
  • Pass på koketiden – disse potetene blir lett overkokte, og faller da fra hverandre.
  • La potetene hvile litt før servering, 

Her dyrkes de

norgeskart-fylker