Gartner - norske grønnsaker

Forrige Neste

Små mandel

Små mandelpoteter har en enda mer intens, smakfull potetaroma enn store. De er melne i konsistensen og blant de beste matpotetene som finnes. Mange foretrekker denne sorten til festmat som viltretter, lutefisk og rakfisk.

Gartnertips

Små mandelpoteter passer perfekt til viltretter, lutefisk og rakfisk.

  • Vask de små mandelpotetene, la skallet sitte på.
  • Legg dem i kokende lettsaltet vann, vannet skal så vidt dekke potetene.
  • Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.
  • La dem koke i ca. 15 minutter, sjekk konsistensen med en spiss kniv allerede etter 12 minutter.
  • Pass på koketiden – de små mandelpotetene blir lett overkokte og kan falle fra hverandre.
  • La potetene hvile litt før servering, da kommer konsistensen og smaken best frem.

Her dyrkes de

norgeskart-fylker