Gartner - norske grønnsaker

Nypoteter

Nypoteter er benevnelsen som brukes på de første potetene som dukker opp av jorda her til lands. Sesongen er kort og varer fra midten av juni til begynnelsen av august. Den norske nypoteten har unike smaksegenskaper – mye takket være måten den håndteres på. Utgangspunktet er at potetene skal inn på pakkeri senest to timer etter opptak. Deretter skal de være ute på markedet i løpet av 24 timer. Dette ferskhetsaspektet bidrar til å gjøre nypoteten ekstra saftig og full av smak.

Nypoteter gule

Nypoteter gule er kokefaste poteter – og som navnet indikerer er de gule i fargen, både på utsiden og innsiden. Disse potetene er så ferske og gode at du nesten er garantert å lykkes om du inkluderer dem i en rett. Prøv dem gjerne i varme salater eller til grillmat. Og vil du ha mest mulig fiber, er det en god idé å spise potetene med skallet på.

Nypoteter røde

Nypoteter røde er kokefaste poteter. Utenpå er de røde, men inni er de gule. Dette er ferske godsaker som kan nytes til det meste. Prøv dem i varme salater, som tapas og som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Spis gjerne potetene med skallet på – det er nemlig der du finner mesteparten av fibrene.

Små nypoteter gule

Nypoteter gule, små er kokefaste poteter. De er gule i fargen og små av størrelse som navnet tilsier. Men det er ikke noe smått ved smaken. Disse ferske smaksbombene vil hjelpe deg til å skape store smaksopplevelser. Nyt dem til grillmåltidet, i salaten eller som snacks med litt salt og smør.