Gartner - norske grønnsaker

Forrige Neste

Små nypoteter gule

Nypoteter gule, små er kokefaste poteter. De er gule i fargen og små av størrelse som navnet tilsier. Men det er ikke noe smått ved smaken. Disse ferske smaksbombene vil hjelpe deg til å skape store smaksopplevelser. Nyt dem til grillmåltidet, i salaten eller som snacks med litt salt og smør.

Gartnertips

Små, gule nypoteter er kokefaste. Du kan bruke dem varme i salater, som tapasrett eller tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

  • Vask potetene, la skallet sitte på.
  • Legg dem i kokende lettsaltet vann, eller bruk en dampkjele eller rist.
  • Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.
  • La dem koke i ca. 15 minutter.
  • La potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem.
  • Til potetsalat deler du de nykokte potetene på midten mens de fortsatt er varme, og vender inn dressingen.
  • Grill de nykokte potetene slik: del dem på midten mens de fortsatt er varme, legg dem på varm grill og la dem få en fin grillskorpe før servering.