Gartner - norske grønnsaker

Forrige Neste

Nypoteter gule

Nypoteter gule er kokefaste poteter – og som navnet indikerer er de gule i fargen, både på utsiden og innsiden. Disse potetene er så ferske og gode at du nesten er garantert å lykkes om du inkluderer dem i en rett. Prøv dem gjerne i varme salater eller til grillmat. Og vil du ha mest mulig fiber, er det en god idé å spise potetene med skallet på.

Gartnertips

Gule nypoteter er kokefaste. Du kan bruke dem varme i salater, som tapasrett eller tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

  • Vask potetene, la skallet sitte på.
  • Legg dem i kokende lettsaltet vann, vannet skal så vidt dekke potetene.
  • Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.
  • La dem koke i ca. 25 minutter. Koketiden varierer noe med størrelsen på potetene.
  • La potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem.
  • Til potetsalat deler du de nykokte potetene på midten mens de fortsatt er varme, og vender inn dressingen.
  • Grill de nykokte potetene slik: del dem på midten mens de fortsatt er varme, legg dem på varm grill og la dem få en fin grillskorpe før servering.