Gartner - norske grønnsaker

Forrige Neste

Nypoteter røde

Nypoteter røde er kokefaste poteter. Utenpå er de røde, men inni er de gule. Dette er ferske godsaker som kan nytes til det meste. Prøv dem i varme salater, som tapas og som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Spis gjerne potetene med skallet på – det er nemlig der du finner mesteparten av fibrene.

Gartnertips

Røde nypoteter er kokefaste. Du kan bruke dem varme i salater, som tapasrett eller tilbehør til grillet kjøtt og fisk.

  • Vask potetene, la skallet sitte på.
  • Legg dem i kokende lettsaltet vann, vannet skal så vidt dekke potetene.
  • Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.
  • La dem koke i ca. 25 minutter. Koketiden varierer noe med størrelsen på potetene.
  • La potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem.
  • Til potetsalat deler du de nykokte potetene på midten mens de fortsatt er varme, og vender inn dressingen.
  • Grill de nykokte potetene slik: del dem på midten mens de fortsatt er varme, legg dem på varm grill og la dem få en fin grillskorpe før servering.