Gartner - norske grønnsaker

Forrige Neste

Små poteter gule

Små gule poteter er kokefaste poteter. De er små i størrelse, men har store egenskaper. De egner seg godt til både steking og koking – og de kan med fordel spises med skallet på. Da får du glede av alle fibrene som finnes der.

Gartnertips

Små gule poteter er kokefaste og har mange bruksområder. De kan kokes med eller uten skall, og er fine til ovnssteking og gratinering.

  • Vask potetene, la skallet sitte på eller skrell dem.
  • Legg dem i kokende lettsaltet vann, eller bruk en dampkjele eller rist.
  • Skal du skrelle potetene før servering, trenger du ikke salt i kokevannet.
  • Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.
  • La dem koke i ca. 15 minutter.
  • La potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem.

Her dyrkes de

norgeskart-fylker