Gartner - norske grønnsaker

Forrige Neste

Små poteter røde

Små røde poteter er kokefaste poteter. Disse potetene har et utall bruksområder. Bruk dem til ovnssteking, gratinering eller grilling. Og vil du ha mest mulig fiber, er det en god idé å spise disse potetene med skallet på.

Gartnertips

Små røde poteter er kokefaste og har mange bruksområder. De kan kokes med eller uten skall, og er fine til ovnssteking og gratinering.

  • Vask potetene, la skallet sitte på eller skrell dem.
  • Legg dem i kokende lettsaltet vann, eller bruk en dampkjele eller rist.
  • Skal du skrelle potetene før servering, trenger du ikke salt i kokevannet.
  • Skru ned varmen når potetene er lagt i, de skal ikke fosskoke.
  • La dem koke i ca. 15 minutter.
  • La potetene hvile litt før servering, da kommer potetenes konsistens og smak best frem.

Her dyrkes de

norgeskart-fylker