Gartner - norske grønnsaker

Sellerirot

Selleriroten er med sitt knudrete utseende kanskje ikke den som vinner de fleste skjønnhetskonkurransene blant rotgrønnsaker, men når det kommer til smak og brukeregenskaper, er den en sikker vinner.

Sellerirot

Sellerirot har vært benyttet i norsk husmannskost i lang tid. Smaken er litt skarp og søtlig, og det sprø og hvite fruktkjøttet er rikt på eteriske oljer. Sellerirot har få kalorier, og er full av kostfiber. Den er selvskreven i lapskaus, frikassé og ferskt kjøtt og suppe.

Sellerirot bunt

Fersk sellerirot er kjent for en aromatisk duft og en litt skarp, søtlig aroma.  Og uten sellerirot er det mange klassikere på blant matretter som ikke ville vært klassikere. Bruk den med ferskt kjøtt og suppe og frikassé. Og skal fiskesuppen bli god, ja, da er sellerirot en forutsetning.