Gartner - norske grønnsaker

Salater

Før var en salat bare tomat, agurk og noen salatblader. Siden den gang har det skjedd en revolusjon innen salattyper. Og nå kan du velge blant et hav av spennende smaker, farger, fasonger og teksturer. Det er ikke mye som skal til før du får et fullverdig måltid ut av en salat. Og husk, en salat trenger ikke bare være grønn!

Crispisalat

Crispisalaten kjennetegnes ved sin søte, milde smak, og sin sprø konsistens. Den er en krysning mellom isberg- og friséesalat. Vestfoldsalat, som den også heter, har sprø og ekstra tykke blader.

Hjertesalat

Hjertesalat er en liten utgave av en romanosalat. Den har en delikat, søt-bitter smak og en herlig og sprø konsistens. Den finnes i to ulike varianter – den klassiske grønne og den røde.

Isbergsalat

Isbergsalat er både sprø, saftig og mild. Den kan kombineres med nesten alt. Isbergsalat er faktisk så god og brukervennlig at det er verdens mest brukte salat! Isbergsalat passer godt i blandet salat og ellers når du vil ha en sprø konsistens. Prøv den også til hamburgermåltidet, tacofesten eller som en grønn glede i matpakken.

Lollo

Lollo er kjent som en mild og snill salattype. Den kan fint brukes alene, men gjør seg ekstra godt i blanding. Grønn og rød lollo skaper store hoder av krusete, tynne blad. Med lekre farger og deilig konsistens bidrar lollo til å gjøre salatblandingen fristende.

Ruccula

Ruccula har en karakteristisk pepper- eller sennepssmak som piffer opp det meste. Dette er egentlig ikke en salat, men en kåltype av italiensk opprinnelse. Ruccula benyttes gjerne sammen med andre salatsorter for å bryte med smakene – den fungerer nærmest som et krydder i salaten. De slanke, spisse bladene gir deg mange muligheter.

Trippelsalat

Trippesalat er en smakfull kombinasjon av søt hjertesalat, rød hodesalat og spenstig ruccula. Salatblandingen består av de aller beste ferske norske råvarene – utvalgt av produsentene. Blandingen gir deg en fin kombinasjon av sødme, farge og krydder. Trippelsalaten passer ypperlig til alle typer grillmat.