Blomkål og brokkoli er fantastisk som tilbehør til mange typer middagsretter og vi har samlet flere oppskrifter som viser hvor allsidige disse grønnsakene er – både sammen og hver for seg. Utover høsten kan du servere blomkål og brokkoli rå, varmehandlet, alene eller sammen med kjøtt og fisk. Det er ingen grunn til at det skal bli kjedelig!

Blomkålcurry

Lun brokkolisalat med couscous

Brokkoli- og blomkålwok med chiliolje

Blomkålsuppe med urter og bokhvetestrøssel

Brokkolidip med brokkolistaver

Blomkålris med urtedressing

Grillet brokkoli med sitrussaus

Blomkålpuré med gressløkolje og sprøstekt kapers

Marinert blomkålbiff

Brokkolisuppe med kokosmelk
Tips!
Den tykkeste delen av blomkål-stilken kan skrelles og deles opp i mindre biter til koking. Ønsker du å spise bladene har de kortere koketid.
Brokkoli trenger bare noen få minutter i kokende vann før den er klar til å spises, da har den fremdeles litt spenst.