Gartner - norske grønnsaker

Nyt sommeren med norske grønnsaker, nypoteter og bær

Nå er endelig neper, vårløk, nypoteter og jordbær i sesong, og alle sammen gir deg en skikkelig smak av norsk sommer.

Norske grønnsaker, nypoteter og bær har en unik smak. Det skyldes et klima med lyse dager og kjølige netter som gir langsom modning og «fyller» produktene med både smak og næringsstoffer. Nå er det lett for deg å velge det beste av det norske. Bare se etter Gartner-merket på alle sesongens fristelser og la deg inspirere av våre oppskrifter. 

Neper

Nå får du hvite neper i bunt, men neper kan også være kremfargede eller rosa. De smaker litt pepperaktig – et sted mellom reddik og kålrot, er fulle av sødme og nydelige å bruke rå i salat.

Tips!

Norske neper er så ferske at du kan spise dem rå som et eple!

Nypotet

Ingenting smaker mer av sommer enn de aller første potetene! Noen er røde og noen er gule, men alle smaker like godt! Bruk dem som tilbehør til grillmaten eller prøv noe nytt – som topping på pizza!

Jordbær

Du kan gjerne nyte bærene som de er, men de egner seg også godt i salater, med en pisket krem eller i en smoothie. 

Vårløk

Vårløk er små løk som er mykere og mildere i konsistensen enn andre løk og den aromatiske smaken kan minne om en kombinasjon av purre og gressløk. Bruk også det grønne på vårløken slik du bruker gressløk.

Tips!

Husk å tilsette vårløken mot slutten i varme retter som wok, omelett og lune pastasalater. Vårløken trenger kort tilberedningstid!