Gartner - norske grønnsaker

Nå er det enkelt å velge den beste poteten

Nå er høstens poteter kommet i butikk, og det er mange gode sorter å velge mellom. Gartners potetpakninger guider deg enkelt frem til riktig potet, slik at du kan konsentrere deg om selve matlagingen.

Perfekte vekstforhold

Om høsten er det ekstra hektiske dager på Svingøre gård i Hedmark. Da er det tid for potetinnhøsting og bonde Thore Sigurd Woll får hjelp av samboer Ingrid Haagensen Sveen til å høste årets avling. Svingøre ligger i Solør, et av Norges fremste potetdistrikter.

– Godt fagmiljø og jordsmonn gir utslag i flotte avlinger, forteller Thore. Han legger til at det norske klimaet gir potetene tid til å la den gode smaken og konsistensen utvikle seg. – Dette er en vekst som vi virkelig får til her til lands!

Melne poteter supert til mos

Melne poteter finner du tre ulike varianter av i Gartner-sortimentet. Velg mellom Mandelpoteter, Pimpernel eller Kerrs Pink. Alle er gode til å kokes med skallet på. Hjemmelaget potetmos smaker himmelsk, og da er det særlig Mandelpoteter eller Pimpernel som egner seg. Men poteter er ikke vanskelige grønnsaker å forholde seg til, det blir god mos også med Kerrs Pink eller Allround-poteter dersom det er det du liker best. 

Ferskere poteter og enklere valg

Gartner introduserer nå nye potetpakninger for potetsortene Mandel, Pimpernel og Kerrs Pink. I tillegg lanseres Allround – en pose med ulike kokefaste potetsorter som har de samme egenskapene. Asterix og Beate er eksempler på dette. Færre varianter gjør det enklere for deg å finne den beste potetsorten til ditt bruk når du er i butikken. Dessuten øker det rulleringen – det vil si at det går kortere tid fra potetene fraktes fra gård til butikk og videre hjem til deg. Og det igjen betyr ferskere råvarer og mer av den gode potetsmaken.

Beate og Asterix

Hos Thore og Ingrid er det potetsortene Beate og Asterix som dyrkes. Disse to hører til kategorien kokefaste poteter som «holder seg i skinnet» under koking. De passer til supper og andre gryteretter der vi ønsker at poteten skal holde formen og ikke sprekke opp i mindre biter som jevner ut retten.

– De er også gode til hasselback-poteter, tipser Thore. I år er det ti år siden han overtok gården, så kanskje denne ovnsbakte potetretten står på menyen når jubileet skal feires?

Trygt valg

Se etter posen med Allround-poteter fra Gartner når du skal kjøpe kokefaste poteter, eller er usikker på hva slags poteter du egentlig trenger. Uansett om potetene kommer fra Svingøre eller en annen gård er poteter fra Gartner dyrket her til lands. Det gir deg kortreiste råvarer som dessuten er beskyttet av noen av verdens strengeste regler for plantevern. 

Er du i tvil, finner du god hjelp på Gartners poser – der står det du trenger å vite for å velge rett potet.